Nieuws

Google maakt Gmail socialer

Google maakt zich klaar om enkele nieuwe sociale functies toe te voegen aan Gmail, in een poging om zijn sociale webstrategie nieuw leven in te blazen.

Gebruikers van Gmail konden hun status al wijzigen in de webmailapplicatie, maar volgens bepaalde bronnen wil Google dat concept uitbreiden en er een stroom van statusupdates van maken die gelinkt is aan Facebook en Twitter. Ook videofilmpjes en foto’s zouden kunnen gedeeld worden via deze dienst, die Google binnenkort al zou lanceren.

Google zet zwaar in op zijn sociale webstrategie. De afgelopen maanden waren er heel wat nieuwe aanwervingen en plannen om meer tijd en energie vrij te maken om het fenomeen ‘sociale media’ beter te begrijpen.

[related_article id=”158901″]

Google Wave?
Het idee van zo’n updatestroom bestaat al min of meer in Google Wave, dat vorig jaar werd aangekondigd en naar alle waarschijnlijkheid ergens in 2010 beschikbaar zal worden voor iedereen. De statusupdates in Gmail zouden hier los van staan.

Het succes van zo’n sociale uitbreiding voor Gmail is sterk afhankelijk van de mate waarin Google andere populaire netwerksites zoals Twitter en Facebook integreert. Gebruikers van deze diensten zullen allicht niet overschakelen naar de nieuwe Gmailfeature, tenzij ze ineens de berichten op alle netwerken kunnen zien en aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business