Nieuws

HWiNFO32 3.40-566

Wie zijn pc met de nieuwste drivers of firmware wil updaten, doet er goed aan eerst een gedetailleerde inventaris van alle aanwezige hardware te maken. Dat kan perfect met HWinFO32, een toepassing die geen installatie behoeft.

Zodra je de tool opstart, analyseert die alle belangrijke hardwarecomponenten, een proces dat slechts enkele ogenblikken in beslag neemt. Na afloop krijg je de resultaten van deze analyse overzichtelijk gepresenteerd, opgedeeld in een aantal rubrieken: Central Processor(s), Motherboard, Memory, Bus, Monitor, Drives, Audio, Network en Ports.

Elke rubriek bevat op haar beurt een aantal subrubrieken. Wanneer je die aanklikt, krijg je in het rechterpaneel gedetailleerde en vaak erg technische informatie over de geselecteerde component. Tegelijk verschijnt in een apart venster ook een samenvattend overzicht van de gevonden hardware.

[download_file]

Rapporteren en vergelijken
Vanzelfsprekend laat HWiNFO32 je ook toe de rapportering in verschillende vormen te gieten, waaronder txt, csv, xml en html. Handig is ook dat je zelf kunt bepalen welke onderdelen je (niet) mee in het rapport wilt opnemen.

[related_article id=”152275″]

Als je hardware wordt ondersteund, voorziet het programma ook in een aantal sensoren. Daardoor kun je op elk moment bijvoorbeeld de temperatuur opvragen van je CPU, GPU en/of harde schijven (via Smart). Deze informatie wordt nagenoeg in realtime ververst.

Ook handig: HWiNFO32 heeft een aantal relatief eenvoudige benchmarks aan boord, waarmee je via de knop Compare de prestaties van verschillende onderdelen (CPU, RAM en schijf) kunt afzetten tegen andere modellen.

Regelmatig updates
Voor een juiste analyse is het natuurlijk wel belangrijk dat de tool up-to-date blijft en ook de nieuwste onderdelen en technologieën correct identificeert. Op dit vlak zit je met deze tool wel goed, want de producent brengt regelmatig updates uit, ongeveer één per maand.

Op de site krijg je bovendien een overzicht van de meest recente hardware waarmee de tool overweg kan. Een kleine greep uit dit nieuw ondersteunde aanbod op het moment van schrijven: Intel Core i5/i7 (Lynnfield), Core i7 (Clarksfield), Havendale, Auburndale, AMD Family 10h (HY-Dx, PH-Ex), AMD Family 15h (Bulldozer), enzovoort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business