Nieuws

MultiAVCHD 3.0

MultiAVCHD is een tool die tot 252 videobestanden kan bundelen en omzetten naar het AVCHD-formaat. Dit formaat is met name geschikt voor het opnemen en afspelen van videobestanden in hoge definitie. Dikwijls gebruikt men hiervoor Blu-rayschijven of flashmedia, en het laat zich onder meer ook op de PlayStation 3 afspelen.

Alvorens je MultiAVCHD kunt gebruiken, moet je wel drie extra programma’s installeren: AviSynth, Ffdshow en Haali.

[download_file]

Wanneer je videobestanden toevoegt aan het huidige MultiAVCHD-project, kunnen sommige bestanden in het rood weergegeven worden. Dit betekent dat ze niet rechtstreeks compatibel zijn met AVCHD. Dat betekent dat de hoogte verschillend is van 480, 576, 720 of 1.080 pixels.

MultiAVCHD laat je echter toe om deze bestanden te transcoderen, zodat je ze alsnog in het AVCHD-formaat kunt opnemen. Dit transcoderen is overigens niet noodzakelijk. Maar als je het achterwege laat, zal MultiAVCHD je waarschuwen dat er vervorming kan optreden.

Met MultiAVCHD kun je ook een menu genereren, met een resolutie van 1.080p. Hoe dit menu eruitziet, beslis je zelf: bijvoorbeeld in de stijl van het PlayStation 3-menu, of van iTunes Cover Flow. Je kunt eveneens een welkomstscherm laten aanmaken, met een eigen (statische) achtergrond en zelfgekozen audio.

Exporteren voor Blu-ray
Wanneer je er uiteindelijk voor kiest om het exporteren naar AVCHD te laten starten, krijg je nog de vraag voor welk doelmedium dit moet gebeuren. Er blijken namelijk kleine verschillen te zijn tussen bijvoorbeeld de Blu-rayspeler van een PlayStation 3 en die van een Panasonictoestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business