Nieuws

Comodo lanceert veilige browser Dragon

Softwaremaker Comodo heeft een eigen browser uitgebracht, Dragon. Die is gebaseerd op Google Chrome, maar volgens Comodo is hij een stuk veiliger. Dragon moet daarvoor wel een aantal functies dumpen.

Comodo is vooral bekend van zijn antivirus- en firewallsoftware voor Windows. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het de nadruk op beveiliging legt bij zijn eigen browser. Dragon is gebaseerd op versie 3 van Googles Chromium-platform.

De browser van Comodo is veel strikter als het aankomt op websitecertificaten. Indien je een website zonder gevalideerd beveiligingscertificaat bezoekt, krijg je een geel scherm te zien met een waarschuwing. Je kunt dan kiezen om de site te verlaten of alsnog verder te gaan.

Facebook niet betrouwbaar
Ook als je probeert in te loggen op Facebook krijg je zo’n geel scherm te zien. Uiteraard heb je de optie om door te gaan, maar het is toch opvallend dat ook grote sites als Facebook geblokkeerd worden.

De baas van Comodo, Melih Abdulhayoglu, zegt daar het volgende over: “Het is mijn doel gebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Indien de website geen gevalideerd certificaat bezit, dan krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien, ongeacht over welke website het gaat.”

Abdulhayoglu voegt daar nog aan toe dat kosten er niet toe doen voor websitecertificatie. “Want een ongevalideerd certificaat kost evenveel als een gevalideerd certificaat.”

Meer beveiliging, minder functies
Comodo belooft nog meer beveiligingsfuncties te voorzien in volgende versies van Dragon. Maar in de browser ontbreekt een heel aantal functies die je wel in Chrome hebt. Zo kun je niet je favorieten importeren en geen extensies installeren. Ook de ingebouwde vertaalfunctie uit Chrome ontbreekt.

Voorlopig biedt Dragon geen echte meerwaarde boven Chrome. Voor dat beetje extra beveiliging moet je momenteel te veel andere functies afstaan. Enkel voor wie echt de beste beveiliging wil, is Dragon misschien een alternatief.

beveiligingbrowserchromechromiumcomododragonnieuwssoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals