Nieuws

2,5 miljoen euro voor Layar-technologie

Sunstone Capital en Prime Technology Ventures investeren samen 2,5 miljoen euro in het Nederlandse bedrijf Layar, een leverancier van augmented reality. Layar sluit daarnaast een distributiedeal met een nog geheime telefoonfabrikant. 

Dit laat Layar weten op het Mobile World Congress in Barcelona. Layar ontwikkelt augmented reality-applicaties. Hiermee is het mogelijk om rechtstreeks digitale informatie te ontvangen over datgene waar je de camera van je smartphone op richt. Het voegt als het ware een extra laag aan de werkelijkheid toe. 

Mysterie
Tegenover Webwereld meldt medeoprichter Maarten Lens-FitzGerald dat hij de telefoonproducent nog niet noemt omdat dit bedrijf de integratie van Layar per land wil bekendmaken. Het is wel duidelijk dat het een van de drie grootste telefoonmakers is – Samsung, Nokia of LG – die een geschikte smartphone zal voeren voor het grote publiek. 

Met deze deal op zak is Lens-FitzGerald er dan ook van overtuigd dat Layar "miljoenen nieuwe mensen" zal bereiken en dat er ook meer Layars gemaakt zullen worden.

Platform
Daarnaast lanceert Layar volgende maand een mobiel platform waarop externe partijen gratis en betaalde content kunnen aanbieden. Op dit moment zijn er al 375 Layar-toepassingen (sinds de introductie in 2009). Er zijn er meer dan 1.200 in de maak. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business