Mozilla heeft updates de wereld ingestuurd die vijf beveiligingslekken in oudere versies van Firefox moeten dichten. Maar ook de laatste versie van Firefox heeft volgens beveiligingsbedrijf Secunia een lek. Versies 3.5.8 en 3.0.18 van Firefox worden door Mozilla opgelapt – ook al heeft het bedrijf in januari al gezegd geen ondersteuning meer te bieden voor […]


Mozilla heeft updates de wereld ingestuurd die vijf beveiligingslekken in oudere versies van Firefox moeten dichten. Maar ook de laatste versie van Firefox heeft volgens beveiligingsbedrijf Secunia een lek.

Versies 3.5.8 en 3.0.18 van Firefox worden door Mozilla opgelapt – ook al heeft het bedrijf in januari al gezegd geen ondersteuning meer te bieden voor Firefox 3.0. In het beveiligingsbulletin zegt Mozilla dat deze problemen eerder al werden aangepakt voor Firefox 3.6.

Van de vijf kwetsbaarheden die Mozilla aanhaalt, zijn er drie kritiek. Het gaat onder andere om een fout die optreedt wanneer Firefox geen geheugen meer vrijheeft, en stabiliteitsproblemen met de Gecko-rendermotor.


Los van deze update melden de beveiligers van Secunia een probleem in Firefox 3.6, de meest recente versie van de browser. Secunia zegt dat de bug gebruikt kan worden om code uit te voeren op het systeem van gebruikers.