Nieuws

Amazon en Microsoft sluiten patentdeal

Microsoft en Amazon hebben laten weten dat ze een licentiedeal hebben afgesloten over enkele patenten.

De overeenkomst houdt onder meer in dat Amazon een niet nader bepaalde geldsom aan Microsoft betaalt. Geen van beide partijen wil meer details vrijgeven.

Het gaat onder meer over de Amazon Kindle, en over de Linux-gebaseerde servers die het bedrijf gebruikt. Microsoft houdt namelijk vol dat veel Linux-implementaties een inbreuk zijn op enkele van hun patenten.

[related_article id=”161452″]

Linux-licentiedeals
Het bedrijf uit Redmond sloot de voorbije jaren dan ook al meerdere gelijkaardige Linux-licentiedeals met bedrijven die Linux-gebaseerde software maken en bedrijven die het besturingssysteem gebruiken in hun hardware.

Microsoft begon eind 2003 met het verdedigen van zijn intellectueel eigendom via deze licenties, en heeft afspraken met massa’s bedrijven, waaronder Novell, Samsung en Xerox.

“We zijn blij dat we deze licentieovereenkomst met Amazon.com hebben kunnen sluiten”, zegt Horacio Gutierrez van de juridische afdeling van Microsoft. “Het patentenportfolio van Microsoft is een van de grootste en sterkste in de hele software-industrie, en deze overeenkomst toont het wederzijds respect voor intellectuele eigendommen en de mogelijkheid om tot pragmatische oplossingen te komen, ongeacht of openbron- of onze eigen software gebruikt wordt.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business