Nieuws

YouTube stopt IE6-ondersteuning in maart

Meer dan zes maanden geleden kondigde Google al aan dat het Internet Explorer 6 niet meer zou ondersteunen op Orkut en YouTube. De zoekgigant heeft nu een specifieke datum bekendgemaakt op de webpagina Solve a problem: upgrading your browser.

“De ondersteuning [voor IE6] stop op 13 maart. Dat wil concreet zeggen dat YouTube in de toekomst nieuwe mogelijkheden krijgt die niet ondersteund worden in oudere browsers.” Een nieuwere versie van je huidige browser downloaden is dus de boodschap.

Keuzescherm
YouTube zal voor het begin van ieder filmpje een tussenscherm tonen dat je aanmaant je browser te vernieuwen. Het gaat om alle browsers lager dan Internet Explorer 7, Firefox 3, Chrome 4 en Safari 3. Het scherm zal iedere twee weken tevoorschijn komen. Gebruikers van IE6 kunnen nog wel video’s bekijken, maar nieuwe functies werken mogelijk niet.

[related_article id=”161452″]

Google kondigde vorige maand al aan dat het de browserondersteuning voor Google Docs en Google Sites op 1 maart al stopzet. Eerder deze maand klonk het dat Google Mail en Google Calendar de browserversie tegen het einde van het jaar ook niet meer zullen ondersteunen.

Microsoft zei ook al enkele keren dat het IE6 wil zien verdwijnen. Dat doen ze door versie acht van hun browser te promoten, vooral op het vlak van beveiliging. Dat lukt voorlopig aardig, al gebruikt twintig procent van de surfers nog steeds de oudere versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business