Nieuws

Skype 4.2: klaar voor HD-video?

Skype is begonnen als aanbieder van telefoongesprekken over internet, maar voegde al snel videoconferencing toe aan zijn aanbod. Nu is het bedrijf ook van plan om een versnelling hoger te schakelen en videogesprekken in hoge definitie aan te bieden.

Het bedrijf zegt dat het de pas gelanceerde versie 4.2 van zijn voipclient voor Windows heeft klaargestoomd voor HD-ondersteuning. Dat gebeurde door enkele fundamentele aanpassingen in de back-end van de software.

Skype zegt in een blogpost dat “wanneer HD-webcams hun weg naar het grote publiek vinden, je met hun software bijna alles hebt om videogesprekken in hoge definitie te voeren.” Wat die ‘bijna’ precies inhoudt, is niet duidelijk. Een potige internetverbinding, allicht.

Nog even afwachten
Maar het blijft nog even afwachten, want Skype zelf pakt nog niet echt uit met zijn HD-ondersteuning. Het is dus eerder iets waar ze zich op voorbereiden, dan een geweldige nieuwe feature. Fans van de voipsoftware zullen overigens blij zijn dat in versie 4.2 twee functies terugkeren die eerder geschrapt waren in de update naar Skype 4.0, zowat een jaar geleden.

Het gaat over Skype Access, dat tegen betaling verbinding maakt met wifihotspots, en de mogelijkheid om gesprekken door te schakelen naar andere Skypenummers, of naar mobiele of vaste telefoons.

Die functies doken eerder al terug op in de bètaversie van de nieuwe Skype, maar met de recente update naar 4.2 worden ze officieel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business