Nintendogame verkocht voor 41.300 dollar

Een man uit de VS heeft 41.300 dollar (30.372 euro) verdiend met een zeldzaam Nintendospel. Van het vrijwel onbekende Stadium Events zouden nog maar twintig exemplaren in omloop zijn.

Dave, wiens achternaam niet bekend is, raakte volgens Yahoo Games geïnspireerd door een gelijkaardig verhaal waarbij er dertienduizend euro werd geboden voor een oud spel. Zelf had hij nog meer dan 185 oude games liggen, waarvan hij eigenlijk van plan was om ze weg te geven.

Stadium Events, een NES-game die rond 1988 werd uitgebracht, zat nog in zijn originele verpakking, inclusief het prijskaartje van 29,99 dollar. Omdat het spel gespeeld moest worden op een speciale controllermat, en Dave deze nergens kon vinden, bleef het spel onaangeraakt.

Dat die spelersmat nergens verkrijgbaar was, lag overigens aan Nintendo. Het bedrijf kocht in 1988 de rechten op de speciale controller en riep de weinige exemplaren van het spel terug. Zo zouden er minder dan tweehonderd games van in omloop zijn geweest. Daarvan bestaan er dus naar schatting nog maar twintig.

Wie de koper van Daves exemplaar is, wordt niet gezegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business