Nieuws

Problemen met PlayStation-netwerk (update)

Het online PlayStation Network ondervindt sinds maandagmorgen problemen. Sommige eigenaren van een PS3 kunnen daardoor niet meer online met hun spelconsole. Sony onderzoekt de zaak.

Volgens The Guardian krijgen PS3-gebruikers die online willen met hun spelconsole regelmatig de foutmelding “An error has occurred. You have been signed out of PlayStation Network (8001050F)".

Gamers overstelpen de verschillende PS3-forums met klachten over dit probleem, dat vooral de oudere PS3-consoles blijkt te treffen. Eigenaren van de nieuwere PS3 Slim ondervinden vooralsnog geen problemen om zich aan te melden bij het PlayStation-netwerk (PSN).

Sony is volop bezig met het zoeken naar een oplossing. Updates vind je op het Twitterprofiel van het bedrijf.

De oorzaak van deze foutmelding is nog erg onduidelijk, maar volgens sommige technologieblogs zou het te maken hebben met de overgang van 28 februari naar 1 maart, en het feit dat het PSN eerder al problemen had met bepaalde even jaartallen. Misschien denkt het PSN wel dat 2010 een schrikkeljaar is omdat er dit jaar Olympische Spelen zijn?

update 02-03:
Het blijkt zoals gezegd om een probleem met de interne klok van oudere PS3-modellen te gaan, waardoor 2010 door de PlayStation gezien wordt als een schrikkeljaar. Dat bevestigt Sony op de PlayStation-blog. Intussen zou het probleem opgelost moeten zijn en kunnen alle PS3-gebruikers hun console weer normaal gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business