Nieuws

Skinput: je lichaam als toetsenbord

Het is al langer mogelijk met projectors een interactief toetsenbord op een oppervlak te projecteren, zodat je overal op je computer kan typen. Maar wat als je geen oppervlak voorhanden hebt?

Chris Harrison studeert aan de Carnegie Mellon-universiteit van Pittsburgh en ontwikkelde samen met Microsoft-onderzoeker Desney Tan een systeem dat je arm in een invoerapparaat verandert. Skinput detecteert de erg lage frequenties die gegenereerd worden wanneer je op verschillende delen van je arm tikt. Het gebruikt projectors zo groot als een microchip om interactieve elementen op je arm en je hand te projecteren.

Een armband op je bovenarm zorgt voor de projector en een arsenaal aan sensors die data verzamelen over de plaats die aangetikt wordt. De data worden verwerkt en de applicatie berekent welk deel van het menu het moet tonen.

[related_article id=”152275″]

De draagbare interface is steeds beschikbaar en vrij robuust. De akoestische sensor kan met een precisie van 95,5 procent vijf regio’s op de onderarm detecteren. Dat is veelzijdig genoeg voor de meeste mobiele applicaties, zeggen de onderzoekers.

Koffietafel wordt draagbaar
Microsoft probeert intussen uit te vissen hoe het zijn tafelcomputer Surface kan omtoveren tot een draagbare ervaring. Surface bedien je volledig met je handen: met een reeks bewegingen kun je door menu’s bladeren, inzoomen op foto’s en nog veel meer.

Tijdens de Research Showcase later deze week zal Microsoft een eerste demo geven van het project dat de naam Mobile Surface krijgt. Het gaat om een camera-projectorsysteem waarmee je bijvoorbeeld je koffietafel in een invoerapparaat kan omtoveren.

Volgens Microsoft zul je ook in realtime 3D-modellen en augmented reality-applicaties kunnen maken. Bovendien kun je ook 3D-informatie in meerdere lagen weergeven.

Het bedrijf werkt al langer aan alternatieven voor Surface: zo zijn er de goedkopere Oahu-tafel met multitouch, en Courier, de tablet-pc in boekvorm. Geen van beide is al commercieel verkrijgbaar, maar meer info wordt verwacht tijdens TechFest 2010.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business