Twitter wil het probleem van malafide links op zijn site de kop indrukken. Voortaan worden links op de berichtendienst automatisch gecontroleerd. De site gebruikt daarvoor de eigen verkorte URL Twt.tl. “Door alle ingevoerde links op Twitter via deze nieuwe dienst te sturen, kunnen we de verspreiding van gevaarlijke links detecteren en voorkomen”, klinkt het in […]

Advertentie

Twitter wil het probleem van malafide links op zijn site de kop indrukken. Voortaan worden links op de berichtendienst automatisch gecontroleerd. De site gebruikt daarvoor de eigen verkorte URL Twt.tl.

“Door alle ingevoerde links op Twitter via deze nieuwe dienst te sturen, kunnen we de verspreiding van gevaarlijke links detecteren en voorkomen”, klinkt het in een blogpost van Del Harvey, die binnen Twitter het veiligheidsteam leidt.

De focus ligt op dit moment op de Direct Messages die Twittergebruikers elkaar privé kunnen sturen. Dat is omdat vooral deze functie zwaar wordt misbruikt door phishing. Hierbij krijgen gebruikers boodschappen van mensen die ze volgen, samen met een verkorte link die uiteindelijk naar een site met malware leidt.

Twitter gaat daarom alle links op zijn platform via een eigen URL-verkorter sturen. Hierbij kan de site zelf de eindbestemming van de link controleren, en indien nodig waarschuwen als het om een malafide site gaat.

Gebruikers kunnen daarom in de komende dagen ingevoerde links afgekort zien naar een twt.tl-URL.