EU-resolutie tegen ACTA goedgekeurd

Het Europees Parlement heeft bijna unaniem de resolutie goedgekeurd die eist dat de Europese Commissie opener communiceert over de ACTA-besprekingen. Het wil zo onder meer voorkomen dat strenge internetregels worden doorgedrukt.

De goedkeuring komt er omdat het parlement meer uitleg wil van de Europese Commissie. Zo worden er momenteel zaken besproken als een threestrikeswetgeving. Hierbij kunnen internetpiraten hun internetverbinding deels of helemaal verliezen.

Om meer transparantie te krijgen heeft het Parlement de resolutie goedgekeurd met 633 tegen 13 stemmen, met 16 onthoudingen.

ACTA staat voor Anti-Counterfeiting Trade Agreement en bestaat uit een reeks unilaterale afspraken om namaak, en dus ook piraterij, te bestrijden. De besprekingen zijn geheim, en juist dat stoort het Europees Parlement.

Geen laptopdoorzoeking
In een verklaring zegt het Parlement expliciet dat het duidelijkheid wil over de uitzonderingen waarbij laptops, gsm’s en mp3-spelers mogen worden doorzocht of in beslag genomen. Ook wil het onder geen enkel beding een antipiraterijwetgeving toelaten waarbij iemand zijn internettoegang kan verliezen na het downloaden van beschermd materiaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business