Nieuws

Duitse overheid: ‘Gebruik geen Firefox’

De Duitse regering roept internetgebruikers op om Firefox niet te gebruiken. De huidige versie van de Mozillabrowser, Firefox 3.6, zou een kritiek beveiligingslek bevatten.

BürgerCERT, een afdeling van de Duitse federale overheidsdienst voor IT-beveiliging, adviseert gebruikers om Firefox links te laten liggen totdat Mozilla met een patch op de proppen komt. De browser bevat namelijk een kwetsbaarheid die hackers zouden kunnen misbruiken om code uit te voeren op de computer van een gebruiker.

Mozilla heeft intussen het lek bevestigd, en zegt op zijn blog dat er een oplossing komt op 30 maart. Ze hebben al een patch klaar, maar die moet eerst nog aan de nodige tests onderworpen worden.

De oproep van de Duitse overheid komt nogal ongelegen voor Mozilla. Sinds kort moet Microsoft Europese Windowsgebruikers namelijk een browserkeuzescherm voorschotelen om andere browsers, waaronder Firefox, te promoten.

Wie Firefox toch graag op een veilige manier wil blijven gebruiken, kan de release candidate van Firefox 3.6.2 downloaden – die is namelijk wel al gepatcht. Maar ook daar is enige voorzichtigheid geboden, aangezien het niet om een definitieve (lees: stabiele) versie gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business