Britse geheime basis op Street View

De Britse geheime dienst is niet blij met Street View. De virtuele kaartendienst heeft beelden van een geheime basis opgenomen. Google is zich van geen kwaad bewust, want de gebouwen staan aan de openbare weg.

Het Britse parlementslid Paul Keetch doet zijn beklag in de Daily Mail: “Dit beeldmateriaal is eenvoudigweg onaanvaardbaar in tijden van terrorisme.” De locaties van dergelijke basissen is geen groot geheim, maar het niveau van detail waarmee ze in kaart worden gebracht kan terroristen inspireren.

Britse geheime basis op Street View.

[related_article id=”158578″]

Google is uiteraard niet de eerste kaartenleverancier die de streek in beeld brengt. Maar tot nu toe is de geheime dienst er altijd in geslaagd om basissen van dergelijke kaarten te houden. Een blogger van ZDNet.com wist de basissen vrij snel te lokaliseren op Google Earth en Maps, inclusief de beelden van Street View, maar besloot de beelden wazig te houden.

Google zelf blijft nuchter bij de hele zaak. Het benadrukt dat Street View beelden neemt vanaf de openbare weg en dat de bestuurders van de wagen opgeleid zijn om niet te gaan filmen op verboden plaatsen.

Britse geheime basis op Street View.

Naar eigen zeggen heeft de informatiegigant nog geen officiële klachten ontvangen over veiligheidsproblemen. Maar Google is wel bereid om ze eventueel te bespreken. Zo benadrukt het dat je in Street View zelf problemen kunt melden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business