Nieuws

Rapidshare zet piraten aan tot kopen

De up- en downloaddienst Rapidshare zoekt partners in de entertainmentindustrie om samen een online winkel te openen. Het plan is gebruikers die auteursrechtelijk beschermd materiaal willen downloaden door te verwijzen naar de winkel.

Zoals veel bedrijven die op grote schaal downloaddiensten aanbieden, zit ook Rapidshare in een tweestrijd. Enerzijds wil het de gebruikerservaring optimaliseren, maar anderzijds moeten de auteursrechten in het oog worden gehouden.

Mislukte pogingen
“Als een gebruiker merkt dat verschillende illegale pogingen om een dvd te downloaden mislukken, en daarna op een online winkel terechtkomt waar hij die dvd voor een schappelijke prijs kan kopen, gaat hij misschien wel overstag. Hetzelfde geldt voor muziek, spellen en andere media”, meent algemeen directeur Bobby Chang.

Met dit initiatief kunnen de auteursrechthouders geld verdienen aan de downloadservice in plaats van verlies te lijden door illegale downloads.Tegelijkertijd worden de aanbieders van beschermd materiaal – criminelen volgens Chang – aangepakt. Hun account wordt geschrapt.

Focusverschuiving
“Sinds een hele tijd merken we een focusverschuiving op in onze sector. Verschillende nieuwe spelers proberen marktaandeel te veroveren door up- en downloaders van beschermd materiaal voor zich te winnen”, schrijft Chang in een mail aan de entertainmentindustrie waar Torrentfreaks.com de hand op kon leggen.

“Rapidshare wil geen criminelen voor zich winnen en zal optreden tegen concurrenten die bewust deze activiteiten steunen. Daarnaast zijn we nog strenger geworden voor uploaders van beschermd materiaal”, aldus Chang in de mail. Het bedrijf heeft intussen bevestigd dat deze e-mail echt is.

Rapidmovies
Rapidshare heeft momenteel al een licentie voor promotiemateriaal van Warner Bros en zou deze graag uitbreiden met volledige films van verschillende studio’s. De bèta van de website met dit promomateriaal, Rapidmovies, trekt volgens Chang al een kwart miljoen bezoekers per dag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business