Een op tien lezers vindt Street View privacyschending

Google Street View jaagt de meeste lezers van ZDNet niet de stuipen op het lijf. Slechts een kleine minderheid vindt dat de rijdende camerawagens de privacy schenden.

De cijfers zijn afkomstig van onze poll, die jullie de afgelopen weken konden invullen. Daaruit blijkt dat 58 procent helemaal geen probleem heeft met de straatbeeldendienst van Google. Nog eens 24 procent volgt die stelling zolang de gezichten en nummerplaten verborgen blijven, wat nu al het geval is.

Tegenstanders
In totaal geeft veertien procent van de lezers aan wel een probleem te hebben met de dienst. Twee procent daarvan wil liefst weten waar Google gaat filmen, twaalf procent is resoluut tegen Street View en vindt dat de dienst de privacy schendt.

[related_article id=”158578″]

ZDNet-lezers storen zich niet aan Street View

Leuk detail: vier procent van de lezers heeft niets tegen de camerawagens, maar hoopt toch niet te worden herkend op de beelden.

Vooralsnog valt er echter weinig te zeggen over Street View in België. In tegenstelling tot de ons omringende landen is het hier nog wachten op de eerste beelden. Afgaande op meldingen die we afgelopen zomer kregen, is wel duidelijk dat Google meteen het hele land heeft gefilmd, inclusief afgelegen straatjes.

Wanneer de beelden verschijnen, blijft een goedbewaard geheim. Al zou dat volgens sommigen tegen de herfst van 2010 kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business