VRT-video’s mobiel beschikbaar

De VRT gaat de video’s van zijn nieuws-, sport- en cultuurplatformen mobiel beschikbaar maken. Zo kun je met elke moderne smartphone de filmpjes op de site bekijken.

Het gaat om m.deredactie.be, m.sporza.be en m.cobra.be. Sinds 2008 was er al een proefproject voor een tekstversie, nu volgen de video’s.

De VRT wil met het aanbod inspelen op de vraag van mediagebruikers om nieuws altijd en overal te kunnen raadplegen. De bedoeling is dat de sites een duidelijke navigatie hebben en gebruiksvriendelijk zijn voor alle platformen.

[related_article id=”161563″]

Het lijkt erop dat de openbare omroep in zijn opzet is geslaagd. Artikels worden zonder pictogrammen en andere franjes (wel met foto) op het scherm getoond, en je kunt snel wisselen tussen Deredactie, Sporza en Cobra.

Pas helemaal onderaan krijg je categorieën als binnenland, buitenland, economie enzovoorts te zien. Hier vinden we ook de videozone. Bij een kleine test met een Androidtoestel op een 3G-netwerk merken we dat de filmpjes vrij vlot laden en zonder haperingen afspelen.

De beeldkwaliteit kan wel een stuk beter, al zou dat waarschijnlijk ten koste gaan van het probleemloos afspelen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business