HTC Legend

Met de Legend brengt HTC een toestel op de markt met Android 2.1. Zonder twijfel kunnen we zeggen dat dit een van de mooiste telefoons is die we ooit in handen kregen. Maar kan deze smartphone ons ook voor de rest bekoren?

Dat we dit toestel mooi vinden, heeft een aantal redenen. De Legend wordt uit één blok aluminium gesneden. De body bestaat daardoor uit één geheel. Aan de achterkant is de telefoon boven- en onderaan afgewerkt in zwart plastic, wat zowel mooi oogt als goed aanvoelt.

[download_file]

HTC Legend

[related_article id=”152275″]

Aan de voorkant valt op dat HTC de trackball vervangt door een optische sensor. Dat vermijdt stof en zorgt voor een iets aangenamer scrolgevoel. Het 3,2 inch amoled-aanraakscherm (met multitouch) heeft een HVGA-resolutie van 320 bij 480 pixels. Dat zorgt ervoor dat het scherm de kleuren heel mooi en levendig weergeeft.

Binnenin valt op dat HTC zich verder heeft geconcentreerd op gebruiksgemak. De Legend beschikt over een nieuwe versie van Sense, de gebruikersinterface die HTC boven op Android (of Windows Mobile) zet. Zo is er de Friendfeed die Twitter en Facebook combineert. Je contacten kun je dan weer automatisch linken aan hun profiel op Facebook, Google of Flickr.

De telefoon heeft in totaal zeven bureaubladen, die je allemaal persoonlijk kunt aanpassen. We moeten toegeven dat de Legend hier uitblinkt in vele kleine maar handige functies.

Zo kun je snel wisselen van bureaublad door op het scherm je vingers samen te brengen. Ook wordt het volume van je beltoon gedempt zodra de telefoon (fysiek) wordt opgenomen, of wanneer hij met het scherm naar beneden ligt.

Camera met flits
De ingebouwde camera (zowel voor foto’s als video), heeft een vijfmegapixelsensor en beschikt over een flits. Dat laatste is een aanzienlijke verbetering tegenover oudere HTC-toestellen. Foto’s nemen gaat relatief snel en de beelden zijn van vrij goede kwaliteit voor een telefooncamera, ook wat de video betreft. Onder aan deze review kun je de testfoto’s downloaden die we met het toestel hebben gemaakt.

HTC Legend

Muziek beluisteren levert geen probleem op. De bijgeleverde oortjes klinken zeer goed en hebben een knop om van nummer te wisselen of te pauzeren. Al kan dit ook op de telefoon, zonder dat je eerst het beveiligingspatroon moet ingeven. Wie wil kan uiteraard ook zijn eigen headset gebruiken via de 3,5 mm-geluidsingang.

Batterij
Een minder positief punt is de batterij. Wie elke avond zijn toestel kan opladen hoeft zich niet meteen zorgen te maken, maar een autonomie van twee dagen haalt het toestel net niet bij normaal gebruik. Dat wil zeggen dat 3G en wifi aanstaan, bluetooth en gps uit, terwijl je per dag een paar korte telefoontjes pleegt en soms een sms verstuurt of een website opent.

De HTC Legend blinkt uit in gebruiksgemak en functionaliteit, maar het is in de eerste plaats een bijzonder mooi toestel. Dit is een telefoon die je graag laat zien, maar tegelijkertijd doet hij inhoudelijk niet onder. De batterijduur zou beter kunnen, zoals bij al dit soort toestellen. Maar over het algemeen is dit een uitstekende smartphone.

HTC Legend
Prijs: 449 (april 2010)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business