Nieuws

Google beoordeelt sites op snelheid

Google heeft een nieuw ingrediënt toegevoegd aan het recept dat het gebruikt om websites te rangschikken: de snelheid van een site.

Twee Google-topmannen, Amit Singhal en Matt Cutts, hebben dit afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Cutts, die een paar maanden geleden al hints in die richting gaf, zegt in een blogpost dat het systeem al een paar weken actief is, en dat Google een hele reeks componenten gebruikt om te bepalen hoeveel sneller een bepaalde webpagina reageert dan een andere.

Snelheid is altijd al erg belangrijk geweest voor Google, en niet voor Google alleen: de toenemende vraag naar realtime informatie toont dat surfers willen dat sites en pagina’s snel laden. Bovendien wordt de gemiddelde aandachtsspanne van een internetgebruiker er niet langer op.

[related_article id=”158901″]

De aanpassing van Google betekent niet dat snelheid zwaarder weegt dan relevantie in de zoekresultaten. Volgens Search Engine Land zijn er meer dan tweehonderd factoren die Google in overweging neemt bij het ordenen van een zoekresultaat, en Google zegt zelf dat de wijziging minder dan een procent van de resultaten van een zoekopdracht beïnvloedt.

googleinternetnieuwspageranksnelheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals