Nieuws

Gamesindustrie veert weer op

Voor de videospellenindustrie is dit jaar rampzalig van start gegaan. Maar de fabrikanten kunnen opgelucht ademhalen nu de cijfers van maart goed blijken te zijn.

Januari was niet zo’n goede maand voor de makers van videogames. Na een uitstekende maand december daalde de verkoop met dertien procent. De hardwareverkoop leed nog het meeste: een daling van 21 procent tegenover een jaar ervoor.

Maar de cijfers van analysebureau The NPD Group van maart stemmen tot geruststelling. In haar geheel deed de videospellenindustrie het zes procent beter dan een jaar geleden. En de verkoop in de maand maart bleek ook een van de beste ooit, als we de feestmaanden even buiten beschouwing laten. In totaal werd er voor 1,53 miljard dollar aan games en consoles verkocht.

[related_article id=”161452″]

Software goed, hardware slecht
In deze tendensen is er een groot verschil tussen de verkoop van hardware en de verkoop van software. De games zelf waren goed voor 875,3 miljoen dollar, een stijging met een tiende tegenover vorig jaar. De hardwareverkoop kreeg klappen. Met 440,5 miljoen dollar omzet deed deze het vier procent minder goed.

De oorzaak van de mindere opbrengst van videogameshardware ligt bij de prijzen. Die staan onder druk, en dat heeft geleid tot een prijsdaling. De gemiddelde console ging in maart 2010 zestien procent goedkoper de toonbank over dan in maart 2009.

Wii-console en PlayStationspellen verkopen het best
Nintendo domineert de hardwareverkoop, zoals al langer de gewoonte is. Het verkocht in maart zo’n 557.500 Wii-consoles, terwijl Microsoft en Sony elk iets meer dan driehonderdduizend Xbox- en PlayStation 3-consoles verkochten. De absolute topper is de Nintendo DS, die 700.000 kopers vond in één maand.

Opvallend is de verschuiving in de softwaremarkt. Normaal wordt die top gedomineerd door Wii- en Xboxgames. In maart vielen de teerlingen anders: vier spellen in de top tien zijn PS3-titels. Ook de nummer een, God of War III, is een PlayStationspel.

De Wii, Xbox en Nindento DS staan elk met twee spellen in de top tien. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business