Nieuws

KBC en Colruyt breiden Indiase IT uit

De IT-afdelingen van bank KBC en winkelketen Colruyt willen hun aanwezigheid in India uitbreiden. In de komende jaren gaan ze 450 Indiase werknemers aanwerven.

Zowel KBC als Colruyt heeft al een IT-afdeling in India. De KBC-docter ValueSource stelt driehonderd IT’ers tewerk in Chennai. Colruyt heeft 184 IT’ers in Hyderabad. Volgens De Tijd staat er bij de twee bedrijven een uitbreiding op til. Daarbij zouden geen Belgische jobs bedreigd worden.

Dit jaar gaat KBC tussen de vijftig en honderd informatici aannemen in India. Volgend jaar komen er daar nog honderd tot honderdvijftig bij. Colruyt streeft naar een groei van twintig procent per jaar, waarmee het de komende vier jaar zo’n tweehonderd extra jobs creëert.

Tekort
Dat Colruyt in India bijkomende informatici zoekt, is het gevolg van het gebrek aan IT’ers bij ons. Het bedrijf herschrijft al zijn toepassingen voor verkoop, aankoop en logistiek. Daarvoor vindt het onvoldoende Belgische specialisten. Bovendien is het tewerkstellen van Indiase IT’ers goedkoper.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business