‘Digitale infrastructuur Nederland in gevaar’

Nederlandse bedrijven en overheden worden steeds meer aangevallen met malware. De cyberspionage in ons land neemt kwalijke proporties aan en daar moet dringend wat aan gebeuren, zegt Ronald Prins van het ICT-beveiligingsbedrijf Fox-it.

Volgens Prins heeft Nederland een cyberleger nodig dat de digitale infrastructuur beschermt en proactief optreedt tegen aanvallen die bijvoorbeeld servers uitschakelen. Het probleem is echter dat de urgentie van het probleem niet doordringt bij de overheid. Dit wijt hij aan een gebrekkige samenwerking tussen de ministeries. Niemand neemt het voortouw om het probleem gezamenlijk aan te pakken.

Een kwalijke zaak, want Fox-IT merkt op dat het aantal cyberaanvallen toeneemt. De malware wordt op medewerkers van een bepaald bedrijf of overheid afgevuurd. Vervolgens nemen de criminelen via hen het netwerk over. Volgens Prins is overstappen naar de cloud een oplossing.

Paniekzaaierij?
De website Security.nl stelt zich echter de vraag of de beweegredenen van Prins om deze opmerkingen te plaatsen wel zuiver zijn. In Amerika hebben meerdere beveiligingsbedrijven zich namelijk al schuldig gemaakt aan paniekzaaierij om zo overheidscontracten te versieren. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business