Het Achterhuis online te bezoeken

Het Achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht is sinds vijftig jaar een museum. Ter ere van deze verjaardag is het onderduikadres van Anne Frank nu ook online te bezichtigen, zodat het nog meer mensen kan bereiken.

Wie te ver weg woont of er fysiek niet toe in staat is om de schuilplaats van Anne Frank en haar familie te bezoeken, kan vanaf vandaag online terecht bij het Achterhuis Online. Bijzonder is dat elke ruimte ingericht is zoals het er toen was. Met de overige informatie over de Tweede Wereldorlog en de Jodenvervolging kan de bezoeker zich een beeld vormen van het dagelijkse leven van de onderduikers en de helpers.

Virtuele vleugel
Volgens de Anne Frank Stichting biedt het virtuele pand verdieping en verrijking, ook voor diegenen die al in het echte huis zijn geweest.

Achterhuis Online vormt een onderdeel van de ‘virtuele vleugel’: het toekomstige online aanbod van de stichting. Hiermee wil zij meer van haar collectie tonen en nog meer mensen bereiken. Jaarlijks komen ongeveer één miljoen mensen naar de Prinsengracht. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business