Nieuws

Onverslaanbaar puzzelspel uitgespeeld

Een 56-jarige man uit Californië is er als eerste ooit in geslaagd het puzzelspel Bejeweled 2 uit te spelen. Daar deed hij drie jaar over.

Op de website van spelontwikkelaar PopCap verscheen onlangs een fanpagina voor Mike Leyde, die op 23 maart 2009 na 2.205 uur gameplay de maximumscore bereikte die Bejeweled 2 kan weergeven.

Twee miljard
Brian Fiete, spelontwikkelaar en medestichter van PopCap, reageert: “De hoogste score die het spel kan berekenen is twee tot de eenendertigste macht min een, oftewel meer dan 2 miljard. We moesten bij de ontwikkeling een maximumscore opgeven maar dachten dat die nooit gehaald zou worden.” 

Cadeau
Leyde ontdekte Bejeweled toen hij het in 2005 cadeau kreeg van zijn zoon. Om die monsterscore te bereiken speelde hij drie jaar lang gemiddeld een à twee uur per dag. Toch ziet hij zichzelf niet als een echte gamer. Leyde houdt enkel van puzzelspellen als Tetris, Mijnenveger en de PopCap-spellen.

“Als je tijd in iets investeert, kan je er maar beter goed in worden. Ik heb genoten van de overwinning. Het deed me terugdenken aan mijn eerste overwinning in een stockcarrace of het maximum gooien met bowlen”, aldus Mike Leyde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business