Een Belgisch bedrijf is ingezet om mee het gebied van de olieramp voor de Amerikaanse kust te inspecteren. Citymesh uit Brugge stuurt beelden van onderwaterrobots naar Brussel, waar ze vervolgens online worden gezet. Vorige week brak er brand uit op een boorplatform van Transocean in de Golf van Mexico. Kort daarop begaf de constructie het, […]

Advertentie

Een Belgisch bedrijf is ingezet om mee het gebied van de olieramp voor de Amerikaanse kust te inspecteren. Citymesh uit Brugge stuurt beelden van onderwaterrobots naar Brussel, waar ze vervolgens online worden gezet.

Vorige week brak er brand uit op een boorplatform van Transocean in de Golf van Mexico. Kort daarop begaf de constructie het, waardoor er nu dagelijks zo’n 800.000 liter olie de oceaan in stroomt.

Het Brugse bedrijf Citymesh was op dat moment een draadloos netwerk aan het uitrollen op een naburig boorplatform. BP was daarvan op de hoogte en belastte de Belgen met de taak alle robotbeelden live naar de betrokken partijen te streamen.

Dat doet het bedrijf door eerst alles via hun satelliet naar Brussel te sturen. Van daaruit zetten ze de beelden online, zodat de betrokken partijen live de situatie kunnen meevolgen.

Uniek bedrijf
In de Verenigde Staten zijn er geen bedrijven die de breedbandtechnieken van Citymesh aanbieden. Daardoor krijgt de Brugse onderneming vaak contracten van grote oliebedrijven zoals BP en Shell in zijn schoot geworpen. Vooral projecten in de Golf van Mexico worden aan Citymesh uitbesteed.

De wereldwijde publiciteit die Citymesh met de opdracht binnenhaalt, kon op geen beter moment komen. Het bedrijf heeft immers net een dochterfirma in de VS opgericht.

Advertentie