Het datacenter van Scarlet is vanochtend om kwart voor zeven uit de lucht gegaan. Bij een update is er iets misgelopen met een van de routers. Scarlet heeft met zijn datacenter een jaar geleden al eens een woelige periode doorgemaakt. Het viel toen meerdere keren uit. De oorzaak was de gebrekkige elektriciteitsvoorziening. Generatoren en noodgeneratoren […]

Advertentie

Het datacenter van Scarlet is vanochtend om kwart voor zeven uit de lucht gegaan. Bij een update is er iets misgelopen met een van de routers.

Scarlet heeft met zijn datacenter een jaar geleden al eens een woelige periode doorgemaakt. Het viel toen meerdere keren uit. De oorzaak was de gebrekkige elektriciteitsvoorziening. Generatoren en noodgeneratoren gaven toen één voor één de geest.

Onderhoud mislukt
Deze keer is een mislukt onderhoud aan het netwerk de schuldige. “Er stond vanochtend een update van het netwerk gepland”, zegt woordvoerder Jan Margot. “Daarbij is er een router uitgevallen.”

Door de netwerkproblemen waren de servers bij Scarlet onbereikbaar. Om iets na negen uur zijn de problemen opgelost en konden klanten van Scarlet weer aan de servers.

De technologiewebsites van de uitgeverij Minoc Business Press draaien allemaal in het datacenter bij Scarlet. Daardoor waren ZDNet.be, IT Professional.be en Clickx.be twee uur lang onbereikbaar.