Voipdienst Skype gaat videogesprekken voor groepen aanbieden. Je kon al langer één tegen één webcammen, maar dat concept wordt uitgebreid. De groepsvideochat verschijnt volgens Techeye volgende week voor de pc. Een versie voor Mac volgt later dit jaar. Maximaal zal je met vijf mensen tegelijkertijd videogesprekken kunnen voeren. De groepschat zal in de eerste drie tot […]


Voipdienst Skype gaat videogesprekken voor groepen aanbieden. Je kon al langer één tegen één webcammen, maar dat concept wordt uitgebreid.

De groepsvideochat verschijnt volgens Techeye volgende week voor de pc. Een versie voor Mac volgt later dit jaar. Maximaal zal je met vijf mensen tegelijkertijd videogesprekken kunnen voeren.

Skype krijgt groepsvideochat. Foto: Skype/Techeye.


De groepschat zal in de eerste drie tot vier maanden gratis zijn, zolang de dienst in bèta zit. Daarna verschuift het naar de premiumfuncties voor betalende gebruikers.

Skype werd opgericht in 2003 en is de meest gebruikte dienst voor internettelefonie. Het programma ondersteunt al geruime tijd videogesprekken, maar alleen tussen twee personen. De functie stond al even op de verlanglijst van veel gebruikers.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.