Nieuws

Japanse stad test auto’s op zonne-energie

Een Japans stadje in de buurt van Tokio doet binnenkort dienst als testgemeenschap voor auto’s die grotendeels op zonne-energie rijden. Het project is een samenwerking tussen verschillende bedrijven waaronder Mazda, Think Global, EnerDel en het Japanse conglomeraat Itochu.

In het stadje Tsukuba City zullen auto’s rondrijden die gebruikmaken van zonnepanelen om hun batterijen op te laden. Die batterijen kunnen snel worden opgeladen aan speciale laadstations in de buurt van lokale FamilyMart-winkels.

Mazda heeft hiervoor verschillende auto’s van het type Mazda 2 (in Japan heten ze Mazda Demio) uitgerust met een volledig elektrische aandrijving, bestaande uit lithium-ionbatterijen van EnerDel.

[related_article id=”152275″]

De oplaadstations die over de hele stad verspreid staan worden zelf helemaal opgeladen met behulp van zonnepanelen. De deelnemende chauffeurs krijgen allemaal een ‘smart card’ die wordt gebruikt om het energieverbruik op te volgen en te factureren, en toegang te geven tot zowel de auto’s als de oplaadstations.

Volgens EnerDel laat de combinatie van batterijopslag met snelle herlaadstations het gebruik van rechtstreekse stroom toe, waardoor de herlaadtijd van de autobatterij drastisch gereduceerd wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business