Nieuws

Microsoft vergelijkt IE6 met zure melk

Zou jij melk drinken die negen jaar oud is? Waarom zou je dan wel een browser van negen jaar gebruiken? Die redenering legt Microsoft zijn klanten in Australië voor.

Een website van de Australische afdeling van Microsoft probeert de surfers te overtuigen om over te stappen op Internet Explorer 8. Daarvoor goochelen ze met cijfers over de beveiligingstoepassingen die in de browser zitten.

Vervang Internet Explorer 6
De gebeten hond in de campagne is Microsofts eigen Internet Explorer 6. “Toen Internet Explorer 6 in 2001 gelanceerd werd, bood het de nieuwste beveiliging voor zijn tijd. Sinds toen is het internet verder geëvolueerd en zijn de beveiligingsmaatregelen in Internet Explorer 6 uit de tijd geraakt”, zo staat op de website te lezen.

[related_article id=”161452″]

Microsoft toont daarbij nog wat angstaanjagende statistieken over Australiërs die zich door cybercriminaliteit laten vangen. Ze zetten er ook meteen bij hoe goed de verschillende browsers die bedreigingen aanpakken. Het is weinig verrassend dat IE8 de veiligste blijkt.

Of de houdbaarheidstermijn van melk en die van een browser gelijk zijn, is op zijn minst twijfelachtig. Maar als Microsoft zelf al zegt dat zijn browser over zijn houdbaarheidsdatum heen is, klinkt dat best geloofwaardig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business