Nieuws

Softwarebedrijf CA verandert weer van naam

Softwarebedrijf CA verandert zijn naam in CA Technologies. Het is al de tweede naamswijziging in vijf jaar tijd. Het bedrijf maakt dit bekend op zijn gebruikersconferentie CA World, waar het heel veel aandacht besteedt aan cloudcomputing.

CA is een bedrijf met een bewogen geschiedenis. Vijf jaar geleden ging het nog door het leven als Computer Associates. Maar omdat die naam een beetje verbrand was door een boekhoudschandaal, werd die omgezet naar CA. Maar die naam, zo blijkt nu, vertelt te weinig over waar het bedrijf voor staat: een softwareleverancier voor het beheer en de beveiliging van IT-infrastructuur.

Het bedrijf is de zevende grootste softwareleverancier ter wereld. “Bovendien hoef ik dan ook niet meer mee te maken dat wanneer ik de naam van mijn bedrijf intyp telkens de staat Californië verschijnt”, grapte CEO Bill McCracken tijdens zijn keynote.

Cloud
Tijdens de gebruikersconferentie besteedt CA Technologies heel veel aandacht aan cloudcomputing. “De zakenwereld zal technologieën als virtualisatie en cloudcomputing omarmen om concurrerend te blijven. Ze kunnen bedrijven helpen om in te spelen op veranderingen in de markt en nieuwe eisen van klanten”, vertelt McCracken.

Zijn bedrijf nam de voorbije maanden enkele technologiebedrijven over, waaronder Nimsoft, die dienst doen als provider van cloudoplossingen. Een weg die het verder wil bewandelen. Momenteel haalt CA Technologies het gros van zijn omzet uit de mainframebusiness.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business