Yahoo neemt nieuwsdienst over

Om goedkopere journalistiek aan te bieden, heeft Yahoo het bedrijf Associated Content overgenomen. Deze nieuwsdienst wisselt voor honderd miljoen dollar van eigenaar.

De werkwijze van Associated Content (AC) is eenvoudig: je neemt een heleboel freelancers aan die nieuwsberichten voor nog geen vijf euro bijeenschrijven. Die teksten hou je liefst oppervlakkig en optimaliseer je voor zoekmachines.

Daarnaast houdt AC er een redactionele staf op na die tot wel vijftigduizend artikels per maand nakijkt. Die komen niet alleen van freelancers, maar ook van lezers of algoritmes die voorspellen waarover het publiek wil lezen.

Uitbestede journalistiek
De overname door Yahoo komt er nadat AC eerder al deals had gesloten met grote mediabedrijven zoals Tomson Reuters en Hachette Filipacchi. Die beginnen zich steeds meer te interesseren in het uitbesteden van redactioneel werk.

Momenteel zou het bedrijf beschikken over zo’n 380.000 mensen die bijdragen leveren over uiteenlopende onderwerpen, van pensioensparen tot zwangerschapskwalen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business