Nieuws

Boxee bèta 0.9.21

Windows Media Center is niet de enige tool waarmee je allerlei mediabestanden tot in de huiskamer kunt bekijken. Boxee is een fraai alternatief.

Met Boxee, geschikt voor Windows, Apple en Linux, kan je alvast foto’s bekijken in de vorm van een diashow en muziek beluisteren. De tool zoekt zelf naar bijkomende informatie over artiesten en albums. Gedownloade films en video op dvd bekijken kan eveneens, ook materiaal in 1.080p.

Vanuit Boxee is het bovendien mogelijk naar ondertitels te laten speuren. Blu-ray-ondersteuning en televisiekijken zitten er vooralsnog jammer genoeg niet bij.

[download_file]

Extra applicaties
Verder heeft Boxee standaard een twintigtal applicaties, waaronder applicaties van Flickr, CNN, BBC, Digg, Last.FM, YouTube enzovoorts. Typische widgets als RSS-feeds en het weerbericht ontbreken evenmin. Boxee kan eveneens overweg met bekende Amerikaanse videodiensten (waaronder Hulu), maar daar krijgen we vanuit Nederland geen toegang toe.

Ook de sociale dimensie ontbreekt niet: zo kan je bijvoorbeeld bij het bekijken van een film of het beluisteren van muziek je commentaar kwijt en tips met medegebruikers uitwisselen.

Het erg fraaie uiterlijk van Boxee laat zich op diverse manieren aanpassen, en je kunt de interface ook op (weliswaar niet helemaal foutloos) Nederlands instellen. Uiteraard is het ook mogelijk eigen mediamappen toe te voegen, die Boxee dan scant en in de bibliotheek opneemt.

Hou er wel rekening mee dat Boxee nog in een bètastadium verkeert en dat je dus misschien af en toe met een vastloper moet afrekenen. Onder dit artikel vind je alvast de Windowsversie van Boxee. Wie deze tool op Mac of Linux wil draaien, kan terecht op www.boxee.tv.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business