Nieuws

Livebrush Lite 1.1.0

Livebrush is een tekenprogramma, gebouwd op Adobe AIR. Je kunt het echter bezwaarlijk een ‘klassiek’ tekenprogramma noemen. Terwijl je aan het tekenen bent, voelt de tool als het ware de beweging van je pen of borstel aan en speelt daarop in door de lijnen vloeiender te maken. 

Het lijkt wel alsof je niet met de muis maar met een drukgevoelig tekentablet werkt. Beschrijvingen als motion brush en organic drawing zijn dan ook niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Opties en instellingen
Het aantal opties en instellingen is indrukwekkend groot. Zo kan je bijvoorbeeld uit meer dan 100 stijlen en decorators kiezen en elk onderdeel laat zich tot in de kleinste details aanpassen. Verder kan je onder meer de snelheid, de hoek, het lijntype en de transparantie instellen en staat een uitgebreid kleurenpalet je ter beschikking. Livebrush ondersteunt tevens lagen. Afbeeldingen laten zich exporteren naar png en svg.

Stevige leercurve
Wil je de finesses van deze tekentool in de vingers krijgen, dan sta je wel voor een stevige leercurve. De icoontjes en de bediening van sommige functies vinden we namelijk niet altijd intuïtief en als beginner loop je al snel verloren in de talrijke opties.

Je hoeft bovendien niet veel te verwachten van de helpfunctie: die voert je naar enkele webpagina’s met alles bij elkaar beperkte feedback. Wel kan je nog aankloppen bij een online forum.

De gratis versie van Livebrush kan je op de site van de maker downloaden, in ruil voor je e-mailadres.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business