Het Zwitserse bedrijf Medien Patent Verwaltung heeft zowel in Duitsland als New York een proces tegen Warner Bros aangespannen. De reden daarvoor is dat de filmstudio antidiefstaltechnologie gestolen heeft. MPV had in september 2003 de technologie al aan Warner laten zien onder een strikt vertrouwensakkoord. Nog geen jaar later begon de filmstudio de technologie in […]

Advertentie

Het Zwitserse bedrijf Medien Patent Verwaltung heeft zowel in Duitsland als New York een proces tegen Warner Bros aangespannen. De reden daarvoor is dat de filmstudio antidiefstaltechnologie gestolen heeft.

MPV had in september 2003 de technologie al aan Warner laten zien onder een strikt vertrouwensakkoord. Nog geen jaar later begon de filmstudio de technologie in Europa toe te passen, zonder daar toestemming voor te hebben.

Nu eist het Zwitsers bedrijf een schadevergoeding voor de schending van zijn patent. Dat Warner Bros een technologie tegen diefstal steelt, is al ironisch op zich. Wat de situatie echter nog ingewikkelder (en leuker) maakt, is dat MPV de aanklacht verkeerd heeft ingediend.

Ze klagen Warner immers aan voor de schending van het Motion Picture and Anti-Piracy Codingpatent, terwijl het patent in kwestie Marking of a Data Medium Material for Information Intended for Reproduction heet. De eigenaar van dat andere patent? Warner Bros Studios Studios…

Ironie komt zelden zo zuiver voor.