Volgens Microsofts Australische beveiligingsadviseur gebruiken nog veel bedrijven bewust Internet Explorer 6. Die browser springt zo slecht met web 2.0 om, dat hij onder meer Facebook onbruikbaar maakt. Internet Explorer 6 stamt uit 2001: een periode waarin Microsoft nog liever zelf webstandaarden uitvond dan de officiële te respecteren. Precies daarom slaagt de browser er vandaag de dag […]

Advertentie

Volgens Microsofts Australische beveiligingsadviseur gebruiken nog veel bedrijven bewust Internet Explorer 6. Die browser springt zo slecht met web 2.0 om, dat hij onder meer Facebook onbruikbaar maakt.

Internet Explorer 6 stamt uit 2001: een periode waarin Microsoft nog liever zelf webstandaarden uitvond dan de officiële te respecteren. Precies daarom slaagt de browser er vandaag de dag niet in websites zoals YouTube, Twitter en Facebook correct weer te geven.

Vanwege die ‘functionaliteit’ zouden vele bedrijven er nu voor kiezen IE6 te blijven gebruiken. Zo hoeven ze hun werknemers niet te informeren over welke sites ze wel of niet tijdens de werkuren mogen bezoeken. En dat bespaart kostbare tijd.

 

Flauw excuus?
Toch hamert Microsofts adviseur Stuart Strathdee erop dat bedrijven naar IE8 moeten upgraden. IE6 is namelijk niet alleen slecht met webstandaarden, ook de veiligheid rammelt aan alle kanten.

Daarbij komt dat er voldoende eenvoudige manieren zijn om bijvoorbeeld Facebook volledig te blokkeren. Niet upgraden lijkt dus eerder een vorm van gemakzucht dan een bewuste beleidskeuze.

Doordat werkgevers niet voor een modernere browser kiezen, kunnen werknemers ook andere, wel toegestane sites niet meer bezoeken. Veel webdesigners hebben er immers voor gekozen de zwaar verouderde browser niet meer te ondersteunen. Grote sites zoals YouTube en Twitter volgden hen in dat voorbeeld.

Advertentie