Nieuws

Chrome wint opnieuw marktaandeel

Chrome, de browser van Google, heeft in mei weer aan marktaandeel gewonnen. Dat gaat ten koste van Internet Explorer en Firefox.

Het marktaandeel van Chrome haalde afgelopen maand 7%. Dat blijkt uit cijfers van de internetwatcher Net Applications. Microsofts Internet Explorer liet een lichte daling optekenen tot 59,7%, net als Mozilla’s Firefox, dat nu een aandeel van 24,4% heeft.

Internetgebruik stijgt
Deze percentages geven het aandeel weer van de browsers die gebruikt worden bij bezoeken aan ongeveer 160 miljoen gevolgde websites. Aangezien het internetgebruik in de lift zit, kan het totaal aantal gebruikers van een browser stijgen, zelfs als het marktaandeel daalt.

Het aandeel van de iPad, dat sterk is gestegen na de internationale lancering vorige week, ligt momenteel op 0,17%. Uit de cijfers blijkt ook dat het gebruik van de iPad tijdens het weekend piekt. Op maandag ligt het gebruikersaandeel van de tablet van Apple het laagst.

Mobiele browsers
De meest gebruikte technologie in mei voor mobiele browsers is Java ME met 40%. Dat is een mobiele versie van de technologie van Sun Microsystems, die nu in handen van Oracle is. Het iPhone OS staat op twee met 32,8% en Symbian-telefoons sluiten de top drie met 14%.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business