Wie een fototoestel van Sony of een camcorder van Samsung heeft, bezit mogelijk al een toestel met 3D-capaciteiten, dankzij een trucje. Vooralsnog is de Fujifilm FinePix Real 3D W1 het enige echte 3D-fototoestel (met twee lenzen) op de markt . Toch kan je met bestaande toestellen van Sony en Samsung binnenkort foto’s nabewerken om ze […]

Advertentie

Wie een fototoestel van Sony of een camcorder van Samsung heeft, bezit mogelijk al een toestel met 3D-capaciteiten, dankzij een trucje.

Vooralsnog is de Fujifilm FinePix Real 3D W1 het enige echte 3D-fototoestel (met twee lenzen) op de markt . Toch kan je met bestaande toestellen van Sony en Samsung binnenkort foto’s nabewerken om ze alsnog een driedimensinale tint te geven.

Nvidia kondigt dit aan op de Computexbeurs in Taipei. De fototoestellen NEX-5 en NEX-3 van Sony zijn hiervoor compatibel met de beeldverwerkingssoftware Nvidia 3D Vision. Het gaat dus om nabewerking van bestaande beelden. Velen vragen zich dan ook af of op termijn niet alle bestaande camera’s kunnen worden uitgerust met de technologie.

Samsung doet min of meer hetzelfde, maar dan met video. De 3D-televisies van het bedrijf zijn uitgerust met conversiesoftware. Daarmee zou het mogelijk zijn om beelden van bestaande Samsung-videocamera’s om te zetten naar een driedimensionaal videobeeld. Enige vereiste is dat het om beelden in hoge definitie gaat.