Politiek debat op Hyves slaapverwekkend

Het eerste politieke debat via de chatfunctie van Hyves, dat woensdagmiddag plaatsvond, was allesbehalve een succes. "Slaapverwekkend", noemt een twitteraar het.

De deelnemers, onder wie Alexander Pechtold, Mark Rutte, Femke Halsema en Job Cohen, hadden veel tijd nodig om een antwoord te formuleren. Daardoor kwam het gesprek maar niet op gang. Pechtold schreef zelfs "de postduif is sneller". Treffend. Daarnaast verliet Halsema de discussie eerder dan gepland, voor een radio-uitzending.

De reacties van Hyvers die het debat volgden, waren niet mals. Op Twitter noemde de ene het slaapverwekkend, de ander het "een aanfluiting". Ook de talrijke spelfouten van de politici vormden een vruchtbare bodem voor kritiek.

Twitterdebat
Vanavond volgt er nog een digitaal debat. Dit keer via Twitter. Internetjournalist Francisco van Jole vreest voor een kakofonie. Hij verwacht dat de reacties elkaar te snel zullen opvolgen, waardoor het gesprek onoverzichtelijk wordt. Ach, als de politici het tempo van het Hyvesdebat aanhouden, zal dat wel meevallen. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business