Nieuws

Apple verrast met nieuwe Mac mini

Op de dag waarop Amerikaanse klanten de iPhone 4 kunnen voorbestellen, smokkelt Apple nog snel een verrassing in zijn online winkel: een vernieuwde Mac mini. Het kleine broertje van de iMac krijgt een platter design, snellere graphics en een hogere prijs.

De nieuwe Mac mini is gemaakt uit één stuk aluminium volgens het productieproces dat Apple voor de MacBook-reeks bedacht. De behuizing meet 19,7 x 19,7 x 3,6 cm en is daarmee platter dan de vorige mini, die 16,5 x 16,5 x 5 cm mat. Ondanks het kleinere volume kon Apple de voeding in de mini integreren, waardoor een externe stroomadapter overbodig wordt.

HDMI
Aan de binnenzijde valt de snellere grafische processor op: dat is nu een Nvidia GeForce 320M in plaats van een GeForce 9400M. Het basismodel bevat een 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, een harde schijf van 320 GB en 2 GB RAM (uitbreidbaar tot 8 GB). Een van de vijf USB-poorten sneuvelde ten voordele van een SD-kaartsleuf, en de mini-DVI-uitgang is vervangen door een HDMI-uitgang. Een HDMI-naar-DVI-adapter wordt meegeleverd.

[related_article id=”158256″]

De prijs van de Mac mini schiet ook omhoog. Het nieuwe basismodel kost in de VS 699 dollar, tegen 599 dollar voor zijn voorganger. Bij ons gaat het instapmodel 799 euro kosten. Dat is aanzienlijk hoger dan de vorige prijs van 599 euro. De val van de euro zal daar niet vreemd aan zijn.

De server-editie van de Mac mini blijft bestaan. Deze bevat twee 7200-RPM harde schijven van 500 GB, wordt geleverd met Mac OS X Snow Leopard Server en gaat 1.149 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business