Nieuws

SkipScreen 4.1

Bestandshosters als Megaupload en Mediafire zijn heel handig om bestanden online te delen. We zitten alleen niet te wachten op al die advertenties en toegangsschermen. Op zulke momenten komt de browserextensie SkipScreen van pas.

SkipScreen is een slimme assistent voor Mozilla Firefox, en sinds kort ook onofficieel voor Google Chrome. Hij worstelt zich door de wachtschermen van gratis bestandshosters, zodat jij dat niet hoeft te doen. Hij raadt captcha-codes en herkent de vele schermen vol reclame die je normaal te zien krijgt als je wilt downloaden van populaire sites als Rapidshare en Zshare.

Tijdbesparing
Wie na de installatie en herstart van Firefox met SkipScreen aan de slag gaat, merkt al gauw hoeveel tijd de extensie kan besparen. Bij een op Megaupload gehost bestand zien we hoe SkipScreen geduldig captcha-codes invult tot het de juiste heeft gevonden en het geeft gebruikers pas een signaal wanneer het gevraagde bestand klaarstaat voor download.

Dit soort pagina’s vraagt normaal constant om aandacht met pop-ups en wachttijden, maar nu kun je ongestoord verder surfen, als iemand die een afhaalmenu heeft besteld en een telefoontje krijgt als het eten klaarstaat.

Toch is SkipScreen niet altijd zo gedienstig. We proberen een tiental bestanden via bekende hosters naar onze harde schijf te halen, en in vier gevallen faalt de extensie. In drie gevallen gaat het om Mediafire en een enkele keer stokt de extensie bij het downloaden op Sharebee, een portaal dat bestanden uploadt naar meerdere hostingsites tegelijk, zodat de kans op een dode link kleiner wordt.

Zshare
SkipScreen kiest telkens voor Zshare als hostingsite, waar nu juist zo’n dode link staat, en geeft ons niet eens de kans om een andere downloadlink te selecteren.

Hostingsites veranderen voortdurend hun inlogpagina’s en codes om programma’s als SkipScreen en desktopapplicatie Jdownloader te slim af te zijn. Laatstgenoemde heeft echter als voordeel dat zij gebruikers nooit lastig valt, terwijl je bij de browserextensie telkens moet nagaan of alles wel goed verloopt.

SkipScreen is een geweldige assistent, maar omdat je altijd een oogje in het zeil moet houden is het toch niet de ideale hulp voor het downloaden bij bestandshosters.

SkipScreen 4.1
Prijs: gratis (juni 2010)

PRO: ondersteunt groot aantal bestandshosters; concentreer je op surfen en niet op wachten.
CONTRA: niet flexibel genoeg voor multihosters; toch gebruikerscontrole nodig.

downloadsmegauploadrapidsharereviewsskipscreenupload

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals