Nieuws

Apple geeft Macgebruikers lekke Flash Player

De Flash-plug-in die Apple in een reeks updates voor Mac OS X had uitgerold, bevat verschillende kwetsbaarheden die gebruikers blootstellen aan aanvallen van hackers.

Apple had een nieuwe versie van de Flash Player-plug-in (10.0.45.2) in een reeks patches voor Mac OS X gestopt. Maar op 10 juni kwam Adobe met een nieuwere versie van deze plug-in, 10.1.53.64.

Het verschil tussen deze twee versies is het vermelden waard: in de oudere versie zitten maar liefst 32 kwetsbaarheden, waarvan de meeste als als ‘kritiek’ worden bestempeld.

[related_article id=”158256″]

Wendy Poland van Adobe heeft het probleem met de Flash Player van Apple gesignaleerd: “De versie in beveiligingsupdate 2010-004 van Apple bevat niet de laatste Flash Player zoals die beschikbaar is op Adobe.com. Gebruikers die zelf al een update gedaan hebben naar Flash Player 10.1, blijken niet teruggezet te worden naar de oude versie, maar Adobe raadt toch iedereen om na te gaan of ze de recentste versie van Flash Player (10.1.53.64) geïnstalleerd hebben.”

Het versienummer van Flash Player kun je controleren door naar de ‘About Flash Player’-pagina te gaan op Mac OS X, of om te rechtermuizen op inhoud die in de Player speelt en in het menu ‘About Adobe Flash Player’ aan te klikken.

Poland raadt verder nog aan om, als je verschillende browsers gebruikt, de controle te doen voor elke browser die op je systeem geïnstalleerd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business