Nieuws

How BI Should Work {sponsored download}

B [related_article id=”162120″] usiness intelligence (BI) bestaat al heel lang, en heeft in de loop van de jaren veel verschillende vormen aangenomen – reporting, OLAP, ad hoc, performance management, predictive analytics, datamining, etc.
Voor iemand voor wie deze BI concepten niet dagelijkse kost zijn kan deze materie verwarrend overkomen.
Veel potentiele gebruikers hebben dan ook moeite om de verschillen tussen alle technologieën en methodologieën te onderkennen en ze de juiste prioriteit te geven.
Het feit blijft dat elk facet van BI belangrijk is en een vitale rol speelt in de Enterprise Information Mangement strategie van een bedrijf.
Er zijn echter maar weinig bedrijven die het inzicht hebben hoe deze verschillende oplossingen gezamenlijk ingezet kunnen worden om de efficiency en effectiviteit van het gehele bedrijf te verhogen.
Met onze 25 jaar ervaring in de BI industrie hebben wij geleerd dat BI op 3 verschillende manieren ingezet wordt – strategisch, analytisch en operationeel.
Deze 3 “niveau’s” van business intelligence, met hun eigen bestaansrecht, mogen niet los staan van elkaar.
Ze moeten aan direct aan elkaar gekoppeld zijn om goed samen te kunnen werken.
Strategische analyses zijn de drijfveer voor analytische BI, terwijl de analytische BI de focus van de operationele BI initiatieven stuurt. En juist deze operationele initiatieven zorgen ervoor dat het bedrijf de busines-processen snel kan bijsturen, met als gevolg hogere productiviteit en lagere kosten.
In deze whitepaper komen de verschillende “niveau’s” van business intelligence aan bod, behandelen we de uitdagingen waarvoor bedrijven komen te staan bij de implementatie van BI initiatieven en vertellen wij hoe de strategische-, analytische en operationele BI initiatieven naadloos op elkaar aan kunnen sluiten.

 

Klik hier om de whitepaper te downloaden
Information Builders : How BI Should Work

[download_file]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business