Nieuws

Fotosite Flickr krijgt facelift

Flickr heeft een facelift ondergaan die de site naar het breedbeeldtijdperk brengt. Zowel de fotopagina’s als de homepage zijn uitgerekt om gebruikers met bredere schermen te plezieren. En om meer nadruk te leggen op wat gebruikers hebben geüpload.

Foto’s zijn nu 640 pixels breed, terwijl dat vroeger maar 500 pixels was. Dat is geen ongelooflijke vergroting (zeker in vergelijking met de originelen van veel beelden), de extra pixels zorgen voor een aangenamere ervaring op een breedbeeldscherm. Het komt bovendien ook video’s ten goede, die nu in veel gevallen in hun oorspronkelijke resolutie getoond kunnen worden.

Maar de aanpassingen zijn niet uitsluitend een grafische opsmuk, vertelt Matthew Rothenberg, productmanager bij Flickr: “De pagina’s zijn kleiner en laden sneller, waardoor we de server kunnen vrijmaken voor andere taken. We hebben magie gebruikt om een foto kleiner te maken, zelfs al wordt hij groter getoond.” Gemiddeld laden fotopagina’s op Flickr nu de helft sneller dan ervoor.

Links in uitklapmenu’s
Andere aanpassingen zijn knoppen om makkelijk voor- en achteruit te bladeren in een fotoreeks, en een vereenvoudiging van de vele links die boven een foto staan. Die zijn nu ondergebracht in twee uitklapmenu’s.

Met een ‘lightbox’ kunnen gebruikers foto’s op een groter formaat bekijken, en op een zwarte achtergrond – in plaats van de immer witte achtergrondkleur die typerend is voor Flickr.

En ook geotags worden prominenter uitgespeeld. Het was al lang mogelijk om de locatie van foto’s op een kaart te zetten, maar nu staat het kaartje prominent naast het beeld. Volgens Rothenberg is dat “om de mensen meer bewust te maken van het verhaal achter de foto."

Alle Flickr-gebruikers kunnen het nieuwe uiterlijk van de fotopagina’s een maand uitproberen. Na deze bèta wordt het design beschikbaar gemaakt voor alle leden van de fotosite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business