Nieuws

Review: Super Mario Galaxy 2

Wie voorbij het wollige en kinderlijk ogende kan kijken en in de woonkamer zo'n Wii-console heeft staan, kan zich geen leukere en gevarieerdere game wensen dan Super Mario Galaxy 2. Op naar nummer drie!

[related_article id=”160734″] Eindeloos plezier voor jong en oud

Als je de besnorde loodgieter Mario al lang ontgroeid bent, als hij je nooit tot zijn miljoenen fans mocht rekenen of als je hier voor het eerst over zijn bestaan verneemt, weet dan dat Super Mario Galaxy 2 grote kans maakt om zowel (oude) vriend als vijand van zijn of haar sokken te charmeren. Waar het origineel nog een poging deed om alles aan een mager verhaaltje op te hangen, gaat nummer twee puur voor compromis- en complexloos spelplezier. Of je nu 8 of 88 jaar oud bent, voor je er erg in hebt, hop je van de ene planeet naar de andere in dit kleurrijke, familievriendelijke en altijd verrassende melkwegstelsel. Tenminste als je over de nodige oog-handcoördinatie beschikt.

Want er moet goed getimed gesprongen, toegeslagen en ontweken worden. Elke planeet in zakformaat brengt weer een andere uitdaging in
platformpuzzel- en actieformaat. Een uitdaging die er in vergelijking met de voorganger overigens heel wat pittiger op geworden is. Om je de frustratie te besparen ergens hopeloos vast te zitten, kun je altijd beroep doen op de Cosmic Guide. Dat spelmechanisme neemt het dan van je over en navigeert je Mario netjes tot aan het einde van het level. Dit voelt een beetje aan als vals spelen en de volhouders zullen het zonder proberen te doen, maar het houdt er wel het tempo en de lol in voor minder gedreven spelers.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business