Eerste groepsrechtszaak tegen iPhone 4

Apple krijgt in de VS een groepsrechtszaak over zich heen. Oorzaak is het antenneprobleem van de iPhone 4.

Opvallend is dat in de zaak zowel Apple als de Amerikaanse operator AT&T wordt aangeklaagd. Die laatste biedt de telefoon wel aan, maar aangezien het signaalverlies wereldwijd voorkomt, ligt het probleem bijna uitsluitend bij het toestel.

De beschuldigingen zijn volgens Gizmodo onder meer een algemene nalatigheid, fouten in het ontwerp, de fabricage en assemblage, schending van de garantievoorwaarden, misleidende handelspraktijken, bewuste misinterpretatie en fraude door stilzwijgen.

[related_article id=”158256″]

Antennespecialisten gezocht
Wereldwijd is er momenteel veel kritiek op Apple en de iPhone 4. Door een fout in de productie valt het signaal helemaal weg wanneer je de telefoon vastneemt en de metalen rand (die fungeert als antenne) aan beide kanten aanraakt.

Apple flatert bovendien met zijn communicatie. Zo werd het probleem eerst bevestigd, waarbij gebruikers werd aangeraden de telefoon gewoon anders vast te houden.

In een e-mail naar een individuele gebruiker schreef topman Steve Jobs vervolgens dat er helemaal geen ontvangstprobleem is. Maar intussen staat op de vacaturepagina van Apple wel te lezen dat het bedrijf antennespecialisten zoekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business