Twee keer Office op je pc

Ik heb voor school zowel Office 2003 als Office 2007 nodig. Het probleem is dat beide programma’s niet naar behoren lijken te functioneren, als je ze binnen eenzelfde Windows installeert. Als ik bijvoorbeeld Word 2003 open en daarna met Word uit Office 2007 wil werken, dan wil het programma zich telkens opnieuw installeren. Hoe kan ik dat voorkomen?
Julien Verachtert

Het klopt dat je beide Officeversies broederlijk naast elkaar kan installeren op Windows. Uitzondering is wel Outlook: hiervan kan je slechts één versie kwijt binnen Windows. Je kunt wel zelf kiezen welke.

Maar het klopt ook dat Word vervelend kan doen als je tussen de twee versies schakelt. Met een registeringreep valt dat op te lossen. Start dus regedit op bij Uitvoeren (XP) of bij Zoekopdracht starten  (Vista/7) en navigeer naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice12.0WordOptions.

Open deze sleutel en klik met de rechtermuisknop op een lege plaats in het rechterpaneel. Kies Nieuw, DWORD-WAARDE, geef het nieuwe item de naam NOREREG mee en ken daar de waarde 1 aan toe. Sluit regedit af en meld je opnieuw aan. Het probleem zou nu van de baan moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business