Nieuws

Apple: ‘Antenneprobleem iPhone is softwarefout’

Volgens Apple zijn de ontvangstproblemen van de iPhone te wijten aan een foute weergave van de signaalstreepjes op het toestel. Het bedrijf zegt dit in een officiële mededeling en zou binnen enkele weken een software-update klaar hebben.

Apple zegt verbaasd te zijn dat de formule die het heeft gebruikt om de signaalsterkte van zijn smartphone te berekenen fout is. Hierdoor komt het eigenlijke signaal niet overeen met het aantal ontvangststreepjes op het toestel.

“In veel gevallen toont de formule van Apple twee streepjes méér dan eigenlijk de bedoeling is. Gebruikers die het toestel op een bepaalde manier vasthouden en merken dat het signaal wegvalt, bevinden zich waarschijnlijk in een gebied met slechte ontvangst. Zonder het te weten, omdat wij foutief vier of vijf streepjes op het toestel weergeven. De streepjes die wegvallen, zijn er dus in de eerste plaats nooit geweest.” Dat staat te lezen in de mededeling van Apple.

[related_article id=”158256″]

"Fout in alle iPhones"
Om dit op te lossen, gaat Apple een nieuwe aanbevolen formule van AT&T gebruiken om de signaalsterkte accurater weer te geven. Deze aangepaste formule zou binnen enkele weken uitgerold worden in een software-update.

Het is opmerkelijk dat Apple in zijn statement ook zegt dat “deze fout aanwezig is sinds de eerste iPhone”. De update komt er dus ook voor bezitters van de iPhone 3GS en iPhone 3G.

Het bedrijf voegt er nog aan toe dat gebruikers die hun toestel binnen dertig dagen na aankoop onbeschadigd terugbrengen, volledig terugbetaald zullen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business