Nieuws

Marktaandeel Internet Explorer stijgt

Microsofts browser Internet Explorer kon afgelopen maand voor het eerst in jaren een stijgend aantal gebruikers optekenen.

Het gebruikersaandeel van IE klokte in juni af op 60,32%. Een maand eerder gebruikte 59,75% van de internauten Internet Explorer als hoofdbrowser. Dat blijkt uit cijfers van webonderzoeker Net Applications.

De populariteit van IE8 is verantwoordelijk voor deze stijging. Het gebruik van voorganger IE7 daalt namelijk en het fossiele IE6 blijft verrassend genoeg op dezelfde plek trappelen. De grote verliezer is Firefox, terwijl Chrome het sterkst stijgt.

Win 7
Internet Explorer 8 surft waarschijnlijk mee op de succesgolf van Windows 7, dat standaard met IE8 wordt geleverd. Volgens Net Applications steeg het gebruik van de opvolger van XP bij de bezoekers van de onderzochte websites tussen mei en juni met een vol procent.

Ryan Gavin, senior directeur van de IE-afdeling, verkneukelt zich op de officiële blog over dit feit. “We beoordelen onze koers natuurlijk niet op basis van enkele maanden. Maar de richting die we nu uitgaan is bemoedigend”, aldus Gavin.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business